>Onrechtmatige ziekteverzuim fraude.

Als uw bedrijf te maken heeft met ziekteverzuim fraude kost dit uw bedrijf handenvol geld door de doorbetaling van loon, kosten voor een vervanger, daling van de productie, verhoogde druk op de collega’s etc. Wanneer het onrechtmatig plaatsvindt, is dit onacceptabel. Niet alleen voor u als ondernemer, maar ook voor de collega’s.

Is uw medewerker niet ‘echt’ ziek? Vermoedt u ziekteverzuim fraude?

Ontvangt u geluiden van derden waaruit blijkt dat een medewerker niet echt ziek is? Vaak blijken deze geluiden ook daadwerkelijk een kern van waarheid te bevatten. In veel onderzoeken die door ons zijn gedaan, bleek een zieke medewerker tijdens zijn verzuim ergens anders te werken om op deze manier extra geld te verdienen.

Laat dit nooit liggen en laat een ziekteverzuim onderzoek doen!

In tegenstelling tot vele Arbodiensten handelen wij praktisch en direct. Zo wordt onder andere gekeken naar de feitelijke omstandigheden. Wij gaan door middel van onder andere observaties bekijken of de werknemer echt ziek is en niet ‘stiekem’ andere werkzaamheden aan het doen is. Uiteraard kan het zo zijn dat de werknemer wel ziek is en er helemaal geen vorm van fraude wordt gezien, dan is er door het onderzoek in ieder geval meer duidelijkheid gekomen.

Maar vergis u niet, in de praktijk blijkt dat de zieke medewerker vaak werkt bij een concurrent, aan het klussen is of bezig is met de opstart van een eigen bedrijf. Het kan zomaar gebeuren dat als deze medewerker dezelfde diensten voor een lagere prijs aanbiedt, u ook bepaalde klanten aan hem/haar verliest.

Wat doen we voor onderzoek?

Na het vaststellen van het onrechtmatig ziekteverzuim wordt door ons een rechtsgeldige rapportage geleverd en uiteraard deskundig strategisch en juridisch advies gegeven. Bij de meeste van onze klanten doen wij ook het confronterend gesprek met de medewerker. Dit gesprek resulteert negen van de tien keer in een ontslag op basis van een vaststellingsovereenkomst.

De vervolgstappen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  1. Een confronterend gesprek met de medewerker
  2. Ontslag (op staande voet of ontslag met een vaststellingsovereenkomst)
  3. Begeleidend ontslag via de rechter.
prive detective Ziekteverzuim onderzoek
“Bij de meeste van onze klanten doen wij ook het confronterend gesprek met de medewerker. Dit gesprek resulteert negen van de tien keer in een ontslag op basis van een vaststellings- overeenkomst.”
STFI

Bedrijfsrecherche – Recherchebureau

How Spaces attracted five million visitors by improving the content
Karine

Rechercheur

Bel mij gerust voor advies!

0203690030